Vecka 39!

Veckorna rullar på, ingen bebis verkar vilja komma ut än på ett tag!... :o/  Börjar bli otåliga här nu, märks tom på Emma! :o)
 
Min hud på magen där percingen satt har blivit inflamerad och har spruckit, det är ytligt, men det gör ont och såret har blivit större för varje dag... *aj* så igår var jag till vårdcentralen, där gjorde dom en odling och jag fick penicilin mot bakterieinfektionen. Äter så mycket tabletter nu och det känns inge bra för jag blir orolig för skrutten i magen, men alla tabletterna är nödvändiga och ingen av dom ska ge några skador på ett foster! Det är bra men det är ändå en konstig känsla att "proppa" i sig så många per dag!
 
Ryggen är sämre igen, väääääääldigt stel när jag ska resa mig från sittande/ liggande. Men snart så SKA bebben ut och då kommer det att bli bra igen! :o) Längtar så efter att få leka med Emmsis och hon längtar lika mycket hon efter det! *ler*
Jag (och även resten av familjen) har blivit piggare iaf!!!!! :oD Så nu har vi mycket mer energi för hemmet och varanndra och det känns helt underbart! :o) För bara typ 1 1/2 vecka sedan så var vi så himla trötta alla tre så vi knappt visste hur vi skulle orka vara vakna hela dagen, det var vi oftast inte heller utan det blev nån liten vila ibland! Inte så konstigt att vi har varit trötta heller med en höggravid (med allt vad det innebär) samt att vi alla tre åkte på influensan (efter varann). Så vi är otroligt tacksamma för att vi har piggnat på oss nu innan bebisen kommit! :oD
 
Vecka 39                     Vecka 39 med Emma
                
Lite skillnad är det på magarna! ;o)
 
Idag är vi barnlediga. Emma är hos farmor och farfar idag och vi ska hämta henne imorgon! :o) Så idag har vi baaaaara tagit det lugnt och kommer att fortsätta kvällen med det! :o) Vi passade även på att äta lunch framför tv´n (!!!) *hehe* När barnen är borta så dansar föräldrarna på bordet.. *hihi* ;o)
 
Nu är det dax för en dusch å sen blir det en mysig tv kväll! :o)
 
Håll tummarna att vårt lilla knyte i magen vill komma ut snart så att vi äntligen får veta vem och vad det är för en liten sötnos!!! :o)  <3

Vecka 38!

Äntligen fullgången! :oD Nu räknas vår bebis som färdig! *ler* så nu får det starta när det vill! :o)
 
Vi var på MVC besök igår och.... den lill* skrutten är nu äntligen fixerad (!!!!!) *hihi* känns jätte spännande även om jag är lite nervös inför förlossningen! :o) SF måttet ligger på 36 och hjärtljudet var på 140! :o)
Vi pratade om förlossningen, lite kort om ställningar och vi fick lite tips om hur jag ska andas rätt och vad älsklingen kan göra för att hjälpa mig med det! :o) Så nu känns det jätte bra för både mig och Erik! :o)
 
Jag har fått en liten infektion på magen nu där min percing (stavning?) satt förut, huden där är inte lika elastisk förklarade dom igår och min mage är så utspänd nu så det är därför det är infekterat och gör ont. Men jag fick med mig en salva som skulle vara bra och lite "lappar" som jag kan sätta över så att inte tröjan skaver mot och gör ont!
 
Håll nu tummarna att bebben vill komma ut snart! Längtar som en tok nu! :o)
 
Vecka 38             Vecka 38 med Emma
       
 
Ha det bra! :o)

Vecka 37!

Trött, trött, trött!....tung, tung, tung....Just så jag känner nu för tiden!
Jag har ungefär samma rutiner som ett litet barn.. Vaknar, pigg och vaken i ca 1,5 timme sen kommer den.... TRÖTTHETEN *gäsp* :o/ så den senaste tiden har jag sovit flera timmar på em och ändå kunnat somna samma tid på kvällen sen!? Även Emma och Erik har sovit på em dom senaste dagarna när Emma har varit sjuk... Vi är oss inte riktigt lik i vår familj för tillfället! Det är tröttigt! Det känns verkligen att vi är i slutet av graviditeten nu! Ska bli jätte skönt när skrutten i magen har kommit ut så jag/vi kan få tillbaka mamman/flickvännen här hemma igen! :o) *längtar*
Fogarna i ryggen känns iaf lite bättre och det gör att jag kan röra mig mer och bistå med med mer här hemma så älsklingen kan få vila lite han oxå! Han har varit så underbart hjälpsam dom senaste månaderna när jag har haft det som tuffast med ryggen! Älskar dig bejbi! :o)
 
Jag har börjat få mycke förvärkar nu, inte bara sammandragningar längre! Känns lite som lätt mensvärk vissa gånger och det skulle vara normalt att man kunde känna så nån vecka innan förlossningen startar på riktigt sa min barnmorska! :o) Om jag ska gissa så tror jag att förlossningen kommer att starta inom 2 veckor! Inget jag har ställt in mig på dock för då kan det bli väldigt jobbigt om det inte blir så! :o) Känns att det är väldigt mycket som händer i kroppen nu, förutom förvärkarna så får jag ibland ett starkt och hårt tryck neråt, känner av fogen fram lite nu oxå, höfterna är ömma och känns nästan lite "lösa"! På fredag ska vi på nästa MVC besök så får se då om den lill* kanske har fixerat sig nu!? :o) Denna gången ska både jag och älsklingen på mötet för vi ska prata och prova lite förlossningsställningar (!!) *ler* det närmar sig verkligen på riktigt nu! :oD På onsdag ska vi även på profylaxkurs, det ska bli jätte intressant och förhoppningsvis kan det hjälpa så jag klarar förlossningen med bara lustgasen! :o)
 
Bebben i magen är så stor och stark nu att ibland när jag ligger ner och den böjar röra på sig så gör den att min kropp oxå rör sig! *hihi* det ska bli sååååå mysigt när vi får träffa vårt andra barn *längtar* :oD
 
Vecka 37
 
Ha det bra! :o)

Influensan nådde oss oxå!

Pratade med VC idag om Emma och hon har med all säkerhet influensan... :( Hon fick hög feber i söndags och hade feber till tisdag sen trodde vi att hon började bli bättre men sen fick hon hosta och blev snorig och så upptäckte jag att hon hade feber på natten till onsdag och nu igen natten till idag och idag så har även febern hållit i sig även på fm... Så synd om henne skruttan, alldeles trött och sjuk *krama*
 
Erik har förmodligen oxå haft influensan för han låg i hög feber i förra veckan han! Jag hoppas att jag oxå har haft det för jag hade oxå feber i tisdags förra veckan fast bara 1 dag, hoppas verkligen att det var flunsan och att jag kanske bara klarade mig lite bättre än resten av familjen!
 
Ha det bra!

Vecka 35 & 36

Gick in i vecka 36 i torsdags. Jag är fortsatt sjukskriven på 100% resten av den arbetstid som jag hade kvar fram till att jag skulle gå på mammaledighet. Känns både bra och konstigt. Det är ooooootroligt skönt att få vila mer på dagarna och det märks på både min rygg och på mitt humör, jag har så mycke bättre tålamod över till min lilla skrutta nu oxå! Det känns jätte bra i mitt mamma-hjärta! :o)
Det som känns konstigt är att det blev ett så plötsligt avslut på jobbet, var där i onsdags och hämtade mina saker och så fick jag jätte fina blommor! :o) Jag trodde ju att jag skulle jobba några veckor till så jag hade planerat att ordna med fika och så till min sista dag, men det blidde inte så! Men det blev ett bra avslut ändå tillslut! :o)
 
Var hos MVC i onsdags och allt ser fortsatt bra ut! :o) SF måttet låg på 35 cm, järnvärdet var mycke bättre, hjärtljudet låg på 142 och huvudet är lite nedsjunket i bäckenet nu, fortfarande inte fixerat men ligger i rätt position iaf! :o)
Vi gick även igenom mitt förlossningsbrev och förlossningen som jag hade med Emma. Nästa möte så ska vi gå igenom lite olika förlossningsställningar så då ska älsklingen oxå vara med på mötet! Kan vara bra! :o)
Den 13/2 ska vi även iväg på profylaxkurs, det ska bli intressant!
Vi är så himla nyfikna på vem som väntar där inne! :o) Ska bli jätte mysigt när den kommer ut! :o)
 
Det har börjat bli lite svårt att sova nu (utöver de besvär jag redan har med fogarna på natten alltså), jag vaknar av att jag blir öm och "trött" i den höft som jag ligger på så jag måste vända mig ofta, och det är som jag tidigare berättat om fogarna inte så lätt! *hehe* inte lätt att vara höggravid! ;o)
Skrutten som bor i magen rör sig mycke mindre sen några dagar tillbaka, måste vara för att det börjar bli trångt i magen nu! *ler*
 
Vecka 35              Vecka 36
       
 
Ha det bra! :o)

RSS 2.0